top of page

ROLLUIKEN

Rolluiken bieden tal van voordelen: ze zijn zonwerend, isolerend, onderhoudsvriendelijk en vormen een preventie tegen inbraak

Wij bieden jullie verschillende types soorten rolluiken aan!

TRADITIONEEL ROLLUIK

Dit type rolluik bevindt zich in de muur van je woning. De binnenzijde wordt afgewerkt met een rolluikkast. Deze kast wordt zeer goed geïsoleerd en afgewerkt met meubelplaat, renolitplaten of MDF platen naar keuze.

OPBOUWROLLUIK

Bij dit type rolluik vormen raam en rolluik één geheel. Deze heeft een kleinere oprolstructuur waardoor de uitsparing in de muur dus merkelijk kleiner is dan bij het traditionele rolluik. Dit type wordt vaak toegepast bij renovaties maar is ook mogelijk bij nieuwbouw.


VOORZETROLLUIK

Voor een voorzetrolluik kiest men wanneer er geen voorzieningen zijn voor een gewoon rolluik. Dit rolluik kan geplaatst worden in de dagopening of boven de dagopening. Het voorzetrolluik heeft een kleine oproldiameter zodat de grootte van de kast minimaal blijft. Dit rolluik kan eveneens bediend worden met lint of motor.

AUTOMATISATIE

Door het automatiseren van uw rolluiken kunt u op elk gewenst moment van de dag uw rolluiken neersturen. Hiermee verhogen niet alleen uw veiligheid en dagelijks comfort, u merkt eveneens een aanzienlijke daling van uw energieverbruik. Met de gebruiksvriendelijke afstandsbediening van Somfy kunt u vanuit uw zetel één of meerdere rolluiken bedienen.

​​​​​​​De Somfy rolluikmotor is ingebouwd in een buis, waarrond het rolluik zich oprolt en wordt gevoed via elektrische stroom of zonne-energie. Het mechanisme treedt in werking door manuele bediening via de muurschakelaar of een afstandsbediening, of door automatische systemen zoals een klok of een zon- of temperatuursensor.

bottom of page